EMI / EMC sözlük

A B C-Ç D E F G-H  I-İ-J K-L M-N O P R S T-U V-Y-Z

A

Açık Alan Test Sitesi (OATS)

CISPR 22 (FCC, Parça.15B, EN55022 ve diğer test standartları) uyarınca radyasyonlu emisyon testlerinin gerçekleştirilebileceği bir zemin düzlemi dışındaki nesneleri yansıtan bir test tesis yeri. Bir kaynaktan alıcı antene alınan pikapın teorik aralığın 4 dB'inde olduğunu onaylamak için bir zemin zayıflatma testi yapılmalıdır.

Anekoik Oda (Yankısız Oda)

Elektromanyetik dalgaların yansımasını azaltmak için emici malzeme ile kaplanmış bir oda. Tam bir yankısız oda, boş alan ortamını simule etmek için tasarlanmıştır. Zemin de dahil olmak üzere tüm yüzeylerde emici malzeme olmalıdır. Yarı elektromekanik bir odacık, yalnızca duvarlarda ve tavanda emici malzemeye sahip olmalıdır. Zemin, bir zemin düzlemi efekti oluşturmak üzere yansıtıcı olabilmesi için malzemeyi emmeden olmalıdır.

Anten

Bir anten, bir vericiden uzaya, uzaydan bir alıcıya elektromanyetik dalgaların bağlandığı bir dönüştürücüdür. Bir antenin tasarım parametrelerinin bazıları kazanç, bant genişliği, kiriş genişliği, yönlilik, radyasyon paterni, empedans, faz ve kutuplaşma içerir.

Anten Yönlendirmesi

Anten yönlendirmesi (maksimum veya en yüksek kazanç), bir antenin izotropik bir radyatör ile karşılaştırıldığında amaçlanan yönde ne kadar iyi yayıldığının bir ölçüsüdür. Bir antenin Yarı Güç Işığı Genişliği (HPBW), yarım güç noktaları (ana lobun 3 dB noktası) arasında derece cinsinden ölçülen ışınlanan kiriş genişliğidir. Bir anten tasarımının HPBW'si, yükseklikten daha azimuth için farklı olabilir. Çok yönlü bir anten, her yönden eşit radyasyon düzeyleri sağlar.

Anten Faktörü (AF)

Terim (AF), doğru ışıma emisyonu ölçümleri yapmak için gereken anten kalibrasyon ilişkisini tanımlamak için kullanılır. Bilinmeyen elektrik alan şiddeti (V / m cinsinden E), bağlantı kablosundaki zayıflamaya (A) izin verilen ölçüm alıcısındaki voltajın (V voltaj veya u voltajlar) (AF) ile çarpımı ile elde edilir. AF = E / V, dönüşüm dB ile ifade edilebilir: E (dBμV / m) = V (dBμV) + AF (dB / m) + A (dB)

Anten Arka Yüz Oranı

Önden-Arka Oran, bir antenin tepe kazancı ile antenin arka tarafındaki radyasyon arasında dB cinsinden farktır (tipik olarak tepe kazançtan 180 derece).

Anten kazancı

Anten kazanımı genellikle bir izotropik radyatöre (her yönden aynı oranda yayılır) 10 günlük (sayısal kazanç) olarak atıf yapar ve dBi cinsinden ifade edilir. Kazanç ayrıca, antenin uygulamasına bağlı olarak bir yarım dalga dipolüne atıfta bulunulabilir.

Anten Empedansı

Antenler, tasarımlarına, çevredeki nesnelere yakınlıklarına ve zeminden yüksekliğe bağlı olarak farklı besleme noktası impedansları (dirençli ve reaktif bileşenler) gösterir. Örneğin, yarı dalga merkez beslenen dipol, zemin üzerindeki 1/2 dalga boyunda yaklaşık 70 Ohm empedans gösterir. Bununla birlikte, çoğu RF bağlı cihazın giriş / çıkış empedansı 50 Ohm'dur. Bu nedenle, etkin bir şekilde güç aktarımını sağlamak için uygun şekilde eşleştirmeyi sağlamak gereklidir. Voltaj Daimi Dalga Oranı (VSWR), 1.0: 1 oranında sonuç veren mükemmel bir eşleşme ile empedans eşleşmesini iyi bir şekilde gösterir.

Anten Polarizasyonu

Bir elektromanyetik dalganın polarizasyonu, dalga yayılımının yönüne göre elektrik alan (E) vektörünün yönü ile belirlenir.

Alçak geçiş filtresi

Geçiş bandında düşük giriş kaybı (DC'den 3 dB'lik bir kesme frekansına) ve durdurma bantında (bazı belirlenmiş üst frekansa kesme frekansının üstünde) önemli ekleme kaybı sağlayan bir filtredir.

Açıklık

Elektromanyetik enerji sızıntısının kaynağı olabilecek koruyucu bir mahfazadaki bir açıklık. Bu, anahtarlar, konektörler ve lambalar / LED'ler gibi derzlerde, dikişlerde ve girişlerde en yaygındır. Tipik olarak, bir diyaframın maksimum boyutu, emisyonları önlemek için, ilgilenilen en yüksek frekansın 1/20 dalga boyundan daha az olmalıdır.

Alanlar (Yakın Alan, Uzak Alan)

Kaynak yakınında, alan özellikleri öncelikli olarak kaynak özelliklerine göre belirlenir. Kaynaktan uzakta, alan özellikleri çoğunlukla alanın hangi ortam üzerinden yayılım gösterdiğine bağlıdır. Emitörden Far Sahası geçiş mesafesinin yakınında: D <1/2 r = D2 / 2l için, D 3 l / 2 r = 2l için çoğunlukla kullanılan r = l / 2p (yaklaşık 1/6 dalga boyu) düşük frekanslarda. R, yakın / uzak alan arabirim mesafesidir (antenin E ve H alanlarının 1 / r olarak azalmaya başladığı uzaklık), p pi (3.14) ve D anten anteninin (veya diyafram açıklığının uzunluğu) boyut) dalga boyu açısından. Not: Kaynağa çok yakın, alana indüksiyon alanı denir (reaktif veya yarı-statik alan, radyasyonsuz E veya H alanı düşük frekansta ve kaynağa yakın bir yerde güçlü bir bağlantı sağlayabilir). Daha uzakta ise, fresnel bölge veya yakın alan (yayılan ışın bileşenleri 1 / r3 olarak azalır) olarak adlandırılır ve kaynaktan daha uzakta fraunhoffer bölgesi veya uzak alanı (ışınlanan alan bileşenleri 1 / r olarak azalır). Uzak alan dalga empedansı, E / H = 377 ohm (hava veya boş alan için ortamın karakteristik empedansıdır).

Alan Dayanımı (FS)

Sırasıyla elektrik (E) veya manyetik (H) alanlara karşılık gelen metre başına akan voltaj (V / m) veya metre başına akım (A / m).

B

Bikonik Anten

FCC, MIL-STD testleri, alma / gönderme için kullanılır. Yaklaşık 30 MHz ila 300 MHz arasında elektrik alanları ölçmek ve üretmek için kullanılan geniş bant doğrusal kutuplaşmalı bir dipol anten.

Bilogik

Anten FCC, MIL-STD testleri için kullanılır, alır / aktarır. Otomatik crossover ağı olan bikonik ve log periyodik bir antenin bir kombinasyonu (hibrid tasarımı). Yaklaşık 26 MHz ila 2 GHz arasında bir frekans aralığına sahiptir.

Birleştirme Yolları Elektromanyetik Girişim (EMI)

Bağlanma Yolları EMI, bir kaynak yayıcı tarafından üretilir ve duyarlı bir kurban tarafından bir bağlantı yolu vasıtasıyla tespit edilir. Bu, aşağıdaki bağlantı mekanizmalarından birini veya birkaçını içerebilir:

1. İletim elektrik akımı
2. Radyasyon elektromanyetik alanı
3. İndüktif kuplajlı manyetik alan
4. Kapasitif Kaplin

C - Ç

Çapraz Modülasyon

Araya giren bir sinyalin modülasyon ürününün arzulanan sinyalinkiyle birlikte bulunduğu doğrusal olmayan bir girişim. Bu genellikle bir bitişik kanal paraziti türüdür.

Çapraz Polarizasyon

Bu durum, dalga polarizasyonu alıcı antenin polarizasyonuyla dikey olduğunda oluşur. Polarizasyon uyumsuzluğu büyük sinyal aktarım kayıplarına neden olabilir. Örneğin, dairesel polarize bir dalga, her biri yayılan gücün yarısı ile eşit dikey ve yatay bileşenlere sahiptir. Bu nedenle, dalga doğrusal polarize edilmiş bir antene kuple edildiğinde 3 dB'lik bir kayıp vardır. Dikey ve yatay lineer polarizasyon arasındaki veya RH ile LH dairesel polarizasyonlar arasındaki kayıplar, teorik olarak sonsuzluğa yaklaşabilir. Bununla birlikte, diğer anten tasarım faktörleri nedeniyle bunlar genellikle en az 20 dB'dir.

Çubuk Anten

10 kHz ila 30 MHz frekans aralığında yayılımlı emisyonların ölçümü için çok yönlü monopole anten (genellikle 41 inç veya 1.04 metre uzunluğunda, ayarlanabilir) karşıt önlem ile kullanılır.

D

Desibel (dB)

Oran ölçümünün logaritmik gösterimi. Her ne kadar iki güç seviyesinin oranını ifade etse de, aynı veya eşit empedanslardaki diğer elektriksel oranlar için kullanılabilir. Gç Oranı dB = 10 günlük (P1 / P2), Voltaj Oranı dB = 20 log (V1 / V2), Akım Oranı dB = 20 log (I1 / I2), Güç Oranı, voltaj ve akım oranlarını ifade etmek için en yaygın şekilde kullanılır. ).

Desibel (dB) Ölçüm Birimleri

dBW = desibel (güç seviyesi) 1 watt'tır. dBm = dBm (güç seviyesi) 1 milimetreye atıfta bulunulur; alıcılar için genelde 50 ohm girişinde kullanılır. dBV = desibel (voltaj seviyesi) 50 ohm'da 1 volt referans alınır. dBuV = 50 ohm'da 1 mikrovolt ile atıf yapılan desibel (voltaj seviyesi). dBuV / m = metre başına 1 mikrovolt ile belirtilen desibel (voltaj seviyesi); elektrik alan yoğunluğu ölçümü için kullanılır. dBuV / m / MHz = MHz başına metre başına 1 mikrovolt olarak atıf yapılan desibel; geniş bant alan yoğunluğu ölçümü için kullanılır.

Diyafoni

Çapraz geçiş, iki çift tel arasındaki iletken emisyonların birleşmesinden kaynaklanır; bir çift, bir kaynaktan emisyon taşır ve diğer çift duyarlı bir cihaza bağlanır. Bir baskılı devre kartında (PCB), karışma, iki farklı elektrik ağı üzerindeki sinyaller arasındaki etkileşimi içerir. Çapraz karışımı yaratan kişiye bir saldırgan, ve onu alan kişi kurban olarak adlandırılır. Çoğunlukla bir ağ saldırgan ve kurban.

Dedektör (EMI ölçümleri için algılama yöntemleri)

Dedektör, bir superhetrodyne alıcıda demodülasyonun son aşaması olarak kullanılır. Girdi veya baz bant sinyalinin zarfını ara frekans (IF) bileşenleri veya taşıyıcıdan kurtarmak için kullanılır. Aşağıdaki dedektörler, çeşitli test özelliklerini karşılamak için EMI alıcılarda yaygın olarak kullanılır:

· Tepe veya Doğrudan Pik Tespiti

Hızlı şarj ve yavaş deşarj özellikleriyle karakterize edilir. Yükselme süresi genellikle en geniş IF bant genişliğinin karşılık geleninden daha azdır ve deşarj süresi, alıcı çıkış fonksiyonlarının tam tepki vermesine izin vermek için yeterli gecikme sağlar. Bu yöntem, EMI emisyonlarının Askeri Şartnamede test edilmesi için gereklidir.

· Kayma Pik

Emisyon sinyal seviyesini göstermek için kullanılan kontrollü bir ön gerilimli dolaylı tepe okuma yöntemi. Bu yöntem, geçici veya tek atışlı darbeler için uygun değildir. Çoğu durumda doğrudan tepe metoduyla değiştirilmiştir.

· Quasi-Peak

Kontrollü şarj ve deşarj zaman sabitleri ile ölçülen sinyal türüne veya EMI bozucu etkilere karşılık gelen ağırlıklı okumalar sağlamak için kontrol edilen ön tespit bant genişlikleri ile karakterize edilir. Bu yöntem CISPR tarafından ve ANSI'nın uyumlaştırılması ve FCC tarafından benimsenmesi yoluyla kullanılmaktadır.

· Kök-Ortalama-Kare (RMS)

Bu algılama yöntemi, dedektör girişindeki emisyon sinyali gücü ile orantılı olan okumalar sağlar.

Diferansiyel Mod Gürültüsü veya Girişim

Bu tür iletken emisyon bir telden dışarı iletilir ve diğerine geri gönderilir. Bu gürültü, güç kaynaklarındaki saat sinyalleri veya anahtarlama dalga formları tarafından üretilir. Hattan hat ve hat-toprak kapasitansı ve kablolama endüktansı bu tür gürültüyü filtreleme eğilimi gösterdiğinden, DM gürültü amplitütleri genelde 2 MHz'in üzerinde minimum düzeydedir.

Dipol Anteni

Kazanç, radyasyon paterni ve yarım dalga boyunun rezonansında veya yakınında tanımlanan empedansa sahip bir anten. Anten, bir iletim hattına bağlantı için elektrik merkezinden ayrılır. Radyasyon paterni, antenin eksenine dik açılarda maksimumtur.

Dokunulmazlık

Elektromanyetik bir bozulma varlığında ekipmanın ve / veya sistemin bozulma olmadan çalışabilme kabiliyeti.

Dönüş oranı

Döndürme oranı, kenar hızıdır (zamana göre bir sinyal voltajının değişim oranıdır). 1/0 özellikleri (PCI gibi), aralık hızının ölçülendiği iki gerilimi belirtmektedir.

Duyarlılık

Elektromanyetik bir bozunum varlığında ekipman / sistemlerin bozulma olmadan çalışamaması. Duyarlılık genellikle bağışıklık eksikliği olarak nitelendirilir. Duyarlılık eşiği test maddesinin performansda bir bozulma göstermeye başladığı girişim seviyesidir. Bu genellikle frekansa bağlıdır.

Duyarlılık Azaltma Kriterleri

Bir test edilen cihazın (DUT) temel güvenlik ve performans özelliklerinin tanımlanması ve bu özelliklerin duyarlılık testi sırasında izin verilen bozulması.

Duyarlılık Seviyesi

Bir cihazın veya ekipmanın tatminkar çalışabileceği elektromanyetik gürültü ortamı.

Duyarlılık Marjı

Bir cihaz veya ekipmanın duyarlılık eşiği ile maruz kaldığı çevresel seviyeler arasındaki fark.

Dairesel Polarizasyon

Anten, E-vektörün dalga yayılımı yönünde zamanla dönen elektromanyetik dalgaları yayacak ve alacak şekilde tasarlanmıştır. Tüm dairesel polarize antenler iki ana kategoriye ayrılır: 1. Spiral ve sarmal gibi, ışınlama açıklığının fiziksel yapısı ile kutuplanmış antenler. Sağ el (RH) ve sol (LH) polarizasyon bu tasarımların vida duyusu ile belirlenir. 2. Harici 90 derecelik hibrid kuplör ile çapraz dipol gibi faz karesel olarak birleştirilen ortogonal elemanlara sahip antenler. Bu tip anten aynı anda sağdan sola dairesel polarizasyon üretebilir.

Döngü Anteni

FCC, MIL-STD testleri için kullanılır. Bir iletkenin bir veya daha fazla tam dönüşünden oluşan bir anten; genellikle döngü terminallerine bağlı değişken bir kapasitörle rezonansa ayarlanır. 20 Hz ila 2 MHz frekanslarında manyetik alan kuvvetlerini ölçme yeteneğine sahiptir.

Darboğaz Emisyonu

Duyarlı reseptör veya ölçüm alıcısınınki gibi referans bir bant genişliğine kıyasla dar spektral bir enerji dağılımına sahip bir emisyon. Bu genellikle 3 dB bant genişliği kullanılarak tanımlanır. EMI alıcıları kullanarak dar bant sinyal ölçümleri için birim genellikle dBuV'dir.

Dalgalanma

Bir DC sinyalinin çıkışının AC bileşeni. Terim tipik olarak eksik veya yetersiz filtreleme sonucunda ortaya çıkan bir DC güç kaynağının çıkışındaki artık hat frekansıyla ilgili AC bölümünü belirtir. Filtreleme miktarı ripple frekansına ve yük direncine bağlıdır. Yük direnci azaldığında, daha fazla filtreleme gereklidir.

Düzgün Kırınım Teorisi (UTD)

UTD analiz tekniği, doğrudan ışınlar, yansıyan ışınlar, kenarlardan ve köşelerden gelen kırılmalar ve eğimli yüzeyler arasındaki dalgalar için yararlıdır. UTD, düz levhalar, eliptik enkesit silindirleri ve eğilebilir olabilecek her silindirin uç kapakları modelleme elemanları kullanır.

E

EEE Parçalar

Elektrik, Elektronik ve Elektromekanik Parçalar Kısaltması. Etkili bir EEE parça programı optimum emniyet, güvenilirlik, bakımı, zamanında teslimat ve donanım performansını elde etmek için tasarlanmıştır. Parça ile ilgili arızalarda ortaya çıkan azalma, arıza araştırması ve bakım maliyetlerinin azaltılması yoluyla program kaynaklarını kurtarabilir.

Etkin Yayılan Güç (ERP)

İletim hattından, konektörlerden, kuplörlerden vb. Herhangi bir kayıp göz önüne alındığında, bir verici güç çıkışı ve anten kazancı ürünü.

Elektrik Sahası (E)

Voltaj / m cinsinden ölçülen bir ışın dalgasının potansiyel eğimi.

Elektromanyetik Uyumluluk (EMC)

İstenilen ortamda, kasıtsız EMI nedeniyle bozunmaya neden olmaksızın tasarlanmış verimlilik seviyelerinde ekipman veya sistemlerin kullanılabilme kabiliyeti. EMC genellikle tüm elektromanyetik disiplinleri kapsar.

Elektromanyetik Bozukluk (EMD)

Ekipmanın ve / veya sistemin performansını düşürebilecek elektromanyetik bir olgu. NOT: Elektromanyetik bir bozucu, elektromanyetik bir ses, istenmeyen bir sinyal veya yayılım ortamının kendisinde bir değişiklik olabilir.

Elektromanyetik Emisyonlar (EME)

Kasıtlı veya kasıtsız ve iletken veya yayılmış emisyonları içeren elektromanyetik radyasyon.

Elektromanyetik Ortam (EME)

Belirli bir yerde bulunan tüm elektromanyetik olguların tümü. Buna, tüm iletilen ve yayılmış emisyonlar dahildir. Savunma Bakanlığı (DoD) tanımı: elektromanyetik girişimin toplamıdır; elektromanyetik nabız; personel, mühimmat ve uçucu maddelere elektromanyetik radyasyonun tehlikeleri; ve doğal fenomenlerin yıldırımdan ve statik etkilerinden.

Elektromanyetik Çevresel Etkileri (EEE) veya (E³)

Savunma Bakanlığı (DoD) tarafından tanımlandığı gibi, bir sistemin elektromanyetik uyumluluğunu (EMC) etkileyebilecek birçok E3 türü vardır. Bu EMC disiplinleri grubu, sistemin ömrü boyunca EMC ortamını doğru bir şekilde ele almak için kullanılır. Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü (ANSI C63.14) DoD tarafından, E3 ile ilgili yaygın olarak kullanılan tanımlar için standart bir sözlük olarak kullanılmak üzere kabul edilmiştir. Bu grup, Elektromanyetik Çevre (EME), Elektromanyetik Uyumluluk (EMC), Elektromanyetik Parazit (EMI), Elektromanyetik Güvenlik Açığı (EMV), Elektromanyetik Darbe (EMP), Personele Elektromanyetik Radyasyonun Tehlikeleri (HERP), Elektromanyetik Radyasyonun Zararları (HERO), Elektromanyetik Radyasyonun (HERF) Tehlikeleri, Yıldırım, Statik Yağış, Elektrostatik deşarj (ESD), Emisyon Kontrolü.

Elektromanyetik Alan (EMF)

Oluşan yüklerden veya kutuplardan bağımsız olarak hareket eden salınım yapan elektrikli ve manyetik alanların ortak etkileşimi yoluyla uzaya üretilen durum. Maxwell denklemlerine göre değişen bir elektrik alanı değişen bir manyetik alan üretir ve bunun tersi de geçerlidir. Faz ve zaman mertebelerindedirler. Elektrik alanının manyetik alan üzerine çapraz çarpımı, Poynting's vektörü olarak bilinen güç yoğunluğu yönlü akışı üretir.

Elektromanyetik Girişim (EMI)

Elektrikli veya elektronik ekipmanlarda istenmeyen yanıtlara veya performans düşüşüne neden olan veya bunlara neden olan herhangi bir elektromanyetik bozukluk, fenomen, sinyal veya emisyon. EMI, test ve ölçüm amaçları için aşağıdaki kategorilerle karakterize edilir:

  • 1. İletilen Emisyonlar
  • 2. Yayılan Emisyonlar
  • 3. İletken Duyarlılık
  • 4. Radyasyon Duyarlılığı.

Elektromanyetik Darbe (EMP)

Geniş bant, yüksek yoğunluklu, kısa süreli elektromanyetik enerji patlaması. Nükleer patlamalar durumunda, elektromanyetik darbe sinyali, enerjisinin çoğunun 3 Hz ila 30 kHz'lik daha düşük frekanslar boyunca dağıtıldığı kesintisiz bir spektrumdan oluşur. Böyle yoğun bir tek darbe geçici elektromanyetik dalga, bir nükleer cihaz patladığında veya nükleer olmayan araçlar ile üretildiğinde üretilebilir. Bu yoğun dalga, elektronik ve elektrik donanımında bulunan yarı iletken bileşenlere ve sinyal işleme devrelerine zarar verebilir.

Elektromanyetik Radyasyon (EMR)

Elektromanyetik dalgalar şeklinde enerji emisyonu. Işık hızında yayılım gösteren salınımlı elektrik ve manyetik alanlardan oluşur. Gama ışınımı, X ışınları, ultraviyole, görünür ışık, kızılötesi radyasyon, radar ve radyo dalgalarını içerir. İki ana kategori şunlardır: İyonlaştırıcı Gaz moleküllerinin iyonlaşmasına neden olan radyasyon; X ışınları, gama ışınları ve elektromanyetik parçacıkları içerir. İyonize Olmayan Radyasyon, gaz moleküllerinin iyonlaşmasına neden olmaz; RF, antenler, mikrodalga fırınlar, kızılötesi ve görünür ışık kaynakları içerir.

Elektromanyetik Güvenlik Açığı (EMV)

Elektromanyetik parazit sonucu bozulma veya performansda bozulmalara neden olan elektrikli veya elektronik ekipman / sistemlerin özellikleri.

Elektrostatik Deşarj (ESD)

Elektrostatik potansiyel farklı olan cisimler arasında elektrik temininin yakınında veya doğrudan temas yoluyla aktarılması.

Elektrostatik Alan

Deplasman akımı bulunmayan dalgalanmayan gerilim kaynağından kaynaklanan bir alan.

EMI Filtresi

Korunmuş bir devre etrafında yüksek frekanslı gürültü için düşük empedanslı bir yol sağlayan seri endüktif ve paralel kapasitif bileşenler içeren bir devre veya aygıt.

EMI Alıcısı

Bir EMI Alıcı, elektrik ve manyetik alan kuvvetlerini ölçmek için kullanılan ayarlanabilir, hassas bir voltmetre. Birçoğu spesifik spektrum analiz cihazlarına benzer, ancak ön seçicileri, birkaç detektör fonksiyonunu, en azından 90 dB'lik muhafaza koruması etkililiğini ve diğer benzersiz ilaveleri ile karakterizedir. Üst seviye alıcıların frekans kapsamı genellikle 30 Hz ila 22 GHz arasındadır. Ölçüm bant genişlikleri, geniş bant ve dar bant ölçümlerini kapsayacak şekilde değişkenlik göstermektedir. EMI testi için, iletken emisyonları (LISN veya RF akım probu aracılığıyla) ve radyasyon emisyonlarını (antenler aracılığıyla) ölçmek için kullanılırlar.

Emitör

EMI uygulamalarında, bu terim istenmeyen radyatörler için, özellikle parazit kaynağı olan radyatörler için geçerlidir. Aksi takdirde, terim, verici antenleri gibi kasıtlı radyatörleri ifade eder.

Enine Elektromanyetik (TEM) Hücre

Ses şiddeti boyunca karakteristik empedansını koruyan bir oda. Kablo tertibatları, konektörler ve elektronik cihazlar, ışıma emisyonlarının ölçülmesi gibi test amaçlı hücrelere yerleştirilebilir.

Ekleme Kaybı

Verilen bir frekansta bir filtrenin yerleştirilmesinden önce ve sonra belirli bir yükte alınan güç arasındaki oran. Bu, bir filtrenin sağladığı zayıflamanın bir göstergesidir.

Ekranlı Oda

Zemine, duvarlara ve tavana koruyucu uygulayarak ve elektrik hatlarından giren parazitleri engelleyerek EMI'den arınmış bir oda. 10 kHz'den 10 GHz'e 70 dB'den 140 dB'ye kadar olan tipik inşaat kalkanları.

F

Faraday Shield

Elektrik alanını içeren veya kontrol eden iletken bir malzeme. Kaplin kapasitansını ve ortak mod gürültüsünü azaltmak için bir transformatörün birincil ve ikincil sargıları arasına yerleştirilir. Koruyucu, elektromanyetik dalgaları geçerken elektrostatik koruma sağlar. Zemin gerekmez.

Ferrit Malzemesi (Ferritler)

Kablo, kablo ve kablo demetlerinde iletilen parazitleri absorbe etmek için kullanılan boncuklar, çubuklar ve bloklar halinde toz haline getirilmiş manyetik (geçirgen) malzeme. Karo içine sinterlenmiş metal oksitlerin kalsine edilmesiyle üretilmiştir. Sadece birkaç milimetre kalınlığında malzeme, düşük frekansları emer. Fayans, dielektrik malzemelerle veya dielektrik piramitlerle hibrid kombinasyon halinde kullanılabilir. Ferromitler, kayıplı bir direnç ve artan kendi endüktansı gibi davranarak ilişkili EMI manyetik akı yoğunluğunu ısıya dönüştürürler (egzotermik bir işlem). Bunun bir yararı, EMI'yi durdurma bantlarına yansıtan filtrelerin aksine, ferritlerin EMI yansıtmadığı, aksine ışınımı arttırıp diğer kurbanları rahatsız edebileceğidir.

Filtre

İstenilen 50/60/400 Hz akım geçirilirken EMI akımının akışını engellemek için bir cihaz. İletişim devrelerinde, istenmeyen frekansları, gürültüyü bastırır veya kanalları ayırır.

Fourier Analizi

Bu, zaman alanındaki bir işlevi frekans alanında eşdeğer gösterime dönüştürmek için kullanılan matematiksel bir tekniktir. Örneğin, bir vericinin modülasyon özellikleri için üreticinin özellikleri veya ölçülen verileri mevcut değilse, belirli bir modülasyon türünün zarfının belirlenmesi için bir Fourier analizi kullanılabilir.

Frekans Domain Sonlu Farklar (FDFD veya FD)

FDFD / FD, Ev Sahibi'nin Modifiye Matris Yönteminin özel bir formunu kullanarak kapalı bölgelerdeki noktalardaki elektromanyetik alanlar için denklemleri çözer. FD sınırları UTD modelleme elemanları tarafından belirlenmiştir.

Frekans Modülasyonu (FM)

Bir FM sinyal taşıyıcısının anlık frekansı, ana bant bilgi kaynağına göre değişirken, taşıyıcı genlikte sabit kalır. Taşıyıcının merkez frekansından değişme oranı modüle edici frekans tarafından belirlenirken, frekans sapması (frekans değişimi miktarı) modüle eden sinyalin genliği ile orantılıdır.

Faz Modülasyonu (PM)

Bir faz modülasyonlu sinyalde, taşıyıcının referans fazı, modüle edici baz bandı sinyalinin anlık amplitüdine orantılı olarak değişir. Bu, FM'ye benzer, ancak frekans sapması, modüle edici kaynağın genliği yerine frekansla orantılıdır.

G - H

Genlik Modülasyonu (AM)

AM sinyal taşıyıcısının genliği baz bandı sinyal kaynağına (modüle edici sinyal) göre değişir. AM sinyalinin nominal bant genişliği, ana bant sinyalinde bulunan en yüksek frekansın iki katıdır.

Gerilim Daimi Dalga Oranı (VSWR)

Yükün empedansının iletim hattı ile eşleştirilme derecesinin ölçüsüdür. Kusursuz bir maçın VSWR değeri 1.0 iken, kusurlu bir maçın daha büyük bir duran dalga oranı değeri vardır.

Geçici

İlgilenilen zaman ölçeğine kıyasla kısa olan bir zaman aralığı boyunca ardışık iki kararlı durum arasında değişen bir fenomen veya bir miktarı belirtir veya belirtmek.

Girişim

Herhangi bir performans bozulması, yanlış yorumlama veya bilgi kaybı ile ortaya çıkan ve bir veya daha fazla emisyona bağlı istenmeyen enerjinin radyo iletişim sistemindeki alımına etkisi, istenmeyen bu enerjinin yokluğunda elde edilebilir.

Geçirgenlik

Bir maddenin mıknatıslanabilme derecesi; genellikle uygulanan bir manyetik alan yoğunluğu tarafından uyarılan manyetik-akış yoğunluğu ile ilgili parametre olarak ifade edilir. Bir malzemenin ne kadar geçirgen olduğu hava ile karşılaştırıldığında, bir malzemenin manyetik çizgiler için ne kadar iyi bir yol olduğunu gösteren bir ölçüt. Vakumdaki manyetik alan şiddetine (H) olan akış yoğunluğu B'ye oranı, serbest alanın geçirgenliği olarak adlandırılır.

Genişbant Emisyon

Duyarlı reseptör veya ölçüm alıcısınınki gibi referans bir bant genişliğine kıyasla geniş spektral bir enerji dağılımına sahip bir emisyon. Bu genellikle 3 dB bant genişliği kullanılarak tanımlanır. EMI alıcıları kullanarak geniş bant sinyal ölçümleri için birim genellikle dBuV / MHz'dir.

Gürültü, ses

Bir devre veya ekipmanın içinde bulunan istenmeyen elektrik sinyalleri. Sonuç, performans düşüşüyse, parazit olur. Mümkün oldukça geniş parazite neden olan problemlerden kaçınmak için parazit kaynağında kontrol edilmelidir.

I - İ - J

İzotropik Radyatör

Her yönden eşit radyasyon yoğunluğuna sahip varsayımsal bir anten. Genellikle, gerçek antenlerin direktif özelliklerini ifade etmek için bir referans olarak kullanılır.

İletilen Emisyon (CE)

Doğrudan iletim yoluyla (bir zayıflatma ile) bir ağdan veya cihazdan diğerine bağlanan potansiyel EMI. Ekipman içinde üretilebilir ve elektrik hatları, G / Ç hatları veya kontrol kabloları vasıtasıyla aktarılabilir.

İletken Duyarlılık (CS)

Bir cihazın istenmeyen iletken EMI varlığında çalışabilme kabiliyetinin belirlenmesi veya ölçülmesi. Bu, genellikle I / O kabloları, sinyal kabloları veya güç hatları aracılığıyla iletim gerektirir.

İncelemek, bulmak

Akım Probu: Bir tel, tel çifti, koaksiyel hat, kablo, kablo demeti veya kemeri tutan, kasıtlı veya parazit taşıyan hassas bir EMI ölçüm sensörü. Yapışkanlı akım probları, normal moddaki akımın tek bir telden veya bir tel çifti, koaksıyken veya tüm demet veya kablo demetinde ortak modda olan akımını ölçmek için kullanılır. Akım probları, iki veya üç ünitede 100 Hz ila 1 GHz spektrumunu kapsar. Elektrik Alan Probu: E-alanı izlemek için bir FET amplifikatörü besleyen küçük (genellikle 10-30 cm) monopole, çoğunlukla teşhis amaçlı kullanılır. Bazı problar pasifdir ve yükseltici içermez. Bir metal muhafazanın dikişleri, boşlukları, yivleri ve açıklıklarından kaçan RF sızıntısı pek çok kullanımın biridir.

K - L

Korna Anten (Standart Kazanç)

FCC, MIL-STD testleri, alma / gönderme için kullanılır. Test parçaları 18 GHz - 40 GHz frekans aralığında kapsayan doğrusal polarize mikrodalga anten. Tasarım, bir kirişte radyo dalgalarını yönlendiren boynuz benzeri parlayan bir dairesel veya dikdörtgen metal dalga kılavuzundan oluşur.

Konik Log Spiral Anten

Bu anten tasarımı, lineer polarizasyon yerine dairesel alanlar alır veya üretir. Askeri duyarlılık testleri için yaygın olarak kullanılmaktadır ancak ticari IEC / CISPR testine uygun değildir. Bu anten, 200 MHz ila 1000 MHz veya 1000 MHz ila 10.000 MHz gibi belirli frekans aralıklarını kapsama kapasitesine sahiptir.

Koruyucu Etkinlik

İstenmeyen elektrik ve manyetik alanların ve düzlem dalgaların filtrelenmesi için bir kalkanın göreceli kapasitesi. Ölçüm, kalkan olmadan alınan sinyalin kalkan içinde alınan sinyale oranıdır.

Koruyucu Conta

Elektronik muhafazadaki bir dikiş veya boşluk boyunca korumalı etkinliği koruyan bir materyal. Kumaşla sarılı köpük, tel örgü, damgalı metal ve elastomer de dahil olmak üzere çeşitli malzemelerden yapılabilir.

LISN

Bir Hat Empedans Dengeleme Ağı (LISN), iletken emisyonların ölçülmesinde izolasyon için güç şebekesi ve test maddesi arasında kullanılan bir elektrik şebekesidir. Güç hattını stabilize ederek ve 50 ohm'da makale giriş impedanslarını (frekansa bağlı olarak değişir) test ölçüm tekrarlanabilirliği sağlar.

Logaritma (Loglar)

Log (AB) = log A + log B, log (A / B) = log A log B, log (An) = n log A (logaritmik logaritmik) .

Lineer Polarizasyon

Anten, yayılım yönünde hareket ederken E-vektörün düz bir çizgide kalacağı elektromanyetik dalgaları yayacak ve alacak şekilde tasarlanmıştır. Bu antenler yatay veya düşey polarizasyon için yönlendirilebilir veya tasarlanabilir. Dipol ve yuvalı antenler doğrusal olarak kutuplanmış tüm anten tasarımlarının temelini oluşturur.

M - N

Manyetik Alan Dayanımı (H)

Yayılan bir dalganın akım eğimi, amper / m olarak ölçülmüştür. 1 A / m = 0.0125 oersteds ve 1 oersted = 79.6 A / m

Manyetik Flux

1 weber = 108 Maxwell = 108 Satır.

Manyetik Akı Yoğunluğu (B)

Tesla (T) = 1 gber / m2 = 104 gauss. 1 gauss = 1 hat / cm2 = 1 makswell / cm2 = 7.936 x 105 A / m.

MOM - Anların Yöntemi

MOM tekniği, PCB emisyonlarından kaynaklanan muhafaza / kutu, konektörler ve kablolardaki ortak mod akımlarından kaynaklanan yayılmış elektrik alan emisyonlarının analizi için yaygın olarak kullanılır.

Mevcut Prob

Bir elektrik iletkeni, tel, tel çifti veya kablo demeti etrafında kelepçe yapmak için tasarlanmış bir EMI ölçüm sensörü. Akım probları güç kabloları ve sinyal hatlarındaki iletken emisyon (AC ve DC) akımlarını ölçmek için kullanılır. Aynı zamanda, döngü yerlerinin bulunması ve sayısallaştırılmasına yardımcı olabilirler.

O

Oktav

1 Hz ila 2 Hz, 10 kHz ila 20 kHz veya 500 MHz ila 1000 MHz gibi 2 ila 1 frekans oranı. 3.32 oktav bir on yıla eşittir.

Ortam Seviyesi

Belirli bir yerde bulunan yayılan ve iletilen elektromanyetik sinyaller ve gürültünün nominal seviyesi. Bu genellikle atmosferik gürültü ve ölçüm kurulumu içinden üretilen parazit dahil tüm elektromanyetik ortamın bir fonksiyonudur.

Onluk Devre

10 Hz ila 10 Hz, 10 kHz ila 100 kHz veya 30 MHz ila 300 MHz gibi 10 ila 1 frekans oranı. Bir on yıl 3.32 oktava eşittir.

Ortalama

Ölçülen emisyonun ortalama voltaj seviyesinin okunmasıyla sonuçlanan eşit şarj ve deşarj zaman sabitleri ile karakterize edilir.

Ortak mod

Her iki girdide genlik ve faz açısından özdeş olan sinyaller; Nötr ve şasi arasındaki potansiyel veya gerilim. Çoğu elektronik ekipman 0 V'e yakın olmasını ve 1/2 V'yi aşmamasını gerektirir.

Ortak Mod Akımı

Sinyal akımının, birbirini iptal etmeyen elektrikli ve manyetik alanları indükleyen bileşeni. Örneğin, bir giden sinyal iletkeni ve bir toprak iletkeni olan bir devrede ortak mod akımı, her iki iletken üzerinde aynı yönde akan toplam sinyal akımının bileşeni olur. Birçok elektronik sistemde EMI'nin ana kaynağıdır.

Ortak Modda Gürültü veya Parazit

Bu tür iletken emisyon her iki kabloda da aynı yönde ilerlemekte ve zemin düzleminden veya yapıdan geri dönmektedir. Zemin veya tek noktalı toprağa tek bir referans veren güç ve sinyal sistemlerinde CM gürültüsü, zemin düzlemine veya yapıya kapasitif olarak bağlanır. Bu kapasitif kuplajdan dolayı, CM gürültüleri genellikle yüksek frekanslıdır (yaklaşık 2 MHz'in üstünde).

P

Parazitik Kapasitans

Yüksek frekanslı performansı olumsuz yönde etkileyen bir direnç, indüktör, filtre, izolasyon transformatörü veya optik izolatör gibi bir bileşen arasındaki kapasitif sızıntı.

Parmak Conta

Metal panel elemanlarını kapılar, eşikler veya kapaklar üzerine bağlamak için kullanılan berilyum bakır bir elektrik contası.

Periyodik Anten Girişi

FCC, MIL-STD testleri, alma / gönderme için kullanılır. 300 MHz ila 2000 MHz frekans aralığında kullanılan geniş bantlı, doğrusal polarize anten. Elektrik uzunlukları ve eleman aralıkları, çift yönlü ışıma modeli, empedans ve diğer anten özelliklerinin çeşitli frekanslar için tekrarlanacağı şekilde seçilir. Bant genişliği yaklaşık en uzun dipol elemanının en küçüğüne oranıdır.

R

Radyated Duyarlılık (RS)

Bir cihazın, harici elektromanyetik kaynaklardan istenmeyen radyasyonlu EMI varlığında çalışabilme kabiliyetinin ölçülmesi veya ölçülmesi.

Radyasyon (İyonlaştırıcı, İyonlaştırmayan)

Bir kaynak yayıcıdan gelen sinyalin iletimsiz yayılımı. Radyasyon alanı, yakın ve uzak alan alanlarını tanımlayan mesafelerde indüksiyon alanı üzerinde baskındır. İyonize Radyasyon, gaz moleküllerinin iyonlaşmasına neden olabilir; x-ışınları, gama ışınları ve elektromanyetik parçacıkları içerir. İyonize Olmayan Radyasyon, gaz moleküllerinin iyonlaşmasına neden olmaz; RF, antenler, mikrodalga fırınlar, kızılötesi ve görünür ışık gibi kaynakları içerir.

Radyasyon (İyonize Olmayan RF Sahasına Maruz Kalma) Güvenlik Sınırı

ABD'deki en erken limit 10 mW / cm idi. Bu, ortalama insan vücudunun baz metabolizma hızını normal 100 W'lık termal dağılımdan iki katına çıkarması gereken bir olay dalgası düzeyine yönelik çalışmalara dayanmaktadır. Frekans etkileri göz önüne alındığında, bu güvenlik seviyesi çoğu frekans için düşürülmüştür. Ortalama topraklanmış erişkin, yaklaşık 30 ila 34 MHz'de çınlıyor. Sıklık, çocuklar için daha yüksektir.

Radyo Frekansı (RF)

Enerjinin tutarlı elektromanyetik radyasyonunun iletişim için yararlı olduğu bir frekans. Radyo frekansları çok düşük olarak belirlenmiştir.

Radyo Frekansı (RF) Uyumluluğu

Bir sistem içinde çalışan anten bağlantılı RF alıcısı ve verici alt sistemlerinin anten-anten bağlantısının neden olduğu performans düşüşü olmadan düzgün çalışması kabiliyeti.

Radyo Frekansı Girişim (RFI)

RFI, radyo frekansı (RF) aralığı içinde olan parazit sinyalleriyle EMI spektrumunun bir parçası olarak düşünülür. Bu terim bir zamanlar EMI ile birbirinin yerine kullanıldı.

Reseptör

İletken veya yayılan elektromanyetik emisyonları alan bir cihaz. EMI uygulamalarında, bir reseptör istenmeyen parazitlerden etkilenme potansiyeline sahiptir. Alınan emisyonlardan EMI'ye duyarlı ise, bir mağdur olarak kabul edilir.

S

Şekil faktörü

Bu, bir bant geçiren filtrenin seçiciliğinin (zayıflama ve frekans) bir ölçüsüdür. Şekil faktörü genellikle 60 dB ve 6 dB bant genişliklerinin oranı olarak tanımlanır.

Sinyal bütünlüğü

Sinyal bütünlüğü, bir sinyalin bir devrede doğru tepki üretme yeteneğidir. İyi sinyal bütünlüğüne sahip bir sinyal, gerekli zamanlarda gerekli voltaj seviyelerinde dijital seviyelere sahiptir.

Sonlu Fark Saat Alanı (FDTD)

FDTD tekniği, baskılı devre kartının (PCB) simülasyonu ve bununla bağlantılı bileşenlerin ve konektörlerin ekranlanmış muhafaza veya kutunun iç kısmı içinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bir zaman etki alanı tekniğidir ve diferansiyel zaman alanı sayısal modelleme yöntemini kullanarak tek bir simülasyon ile çoklu frekansları kolayca destekler.

T - U

Topraklama

Bir elektrik devresinin veya ekipmanın Dünya'ya veya yeryüzüne nispeten geniş ölçüde iletken bir gövdeye bağlantısı. Ortak bir potansiyel sağlamak için bir ekipman kutusu, şasi, otobüs veya çerçevenin iletken bir nesne veya yapıya bağlanması veya bağlanması.

Test Edilen Ekipmanlar (EUT) veya Test Altındaki Cihaz (DUT)

Test edilen makale veya makaleler.

V - Y - Z

Zemin Sıçrama

Pek çok PCB mantık geçidinden ortak empedans dönüşümü paylaşan bir toprak düzlemindeki elektriksel gürültü voltaj dalgalanmaları.

Zayıflama

Zayıflatıcı, filtre veya korumalı muhafaza gibi bir cihaz tarafından sunulan sinyal düzeyindeki azalma veya kayıp miktarı (gerilim, akım veya güç). Bu miktar genelde desibel olarak ifade edilir (dB).

Yapıştırma

Aralarında elektrik iletkenliği sağlayan iki nesne arasındaki sabit bir birleşim sağlamak. Birlik, nesnelerin iletken yüzeyleri arasındaki fiziksel temastan veya sıkı bir elektrik bağlantısı eklenmesinden meydana gelebilir.

Yayılan Emisyon (RE)

Bir enine elektromanyetik dalga ya da kapasitif ya da endüktif kuplaj olarak uzaya ya da uzaya yayılmış istenen ya da istenmeyen elektromanyetik enerji.

 

 

 

Nasıl yardımcı olabiliriz?

  • Teklif al?
  • Bir soru sor?
  • PDF'yi dışa aktarma ...